En route

Montegiorgio is een ideaal uitgangspunt voor dagtochtjes naar steden, stranden, wandelen of klimmen in de bergen en zelfs skiën.

Steden Er is een aantal middelgrote steden in de buurt, w.o. alle regio-hoofdsteden van Le Marche: Fermo, Macerata, Ancona, Ascoli Piceno en Pesaro e Urbino. In Macerata, op een half uur rijden, is een mooi Romeins amfitheater waar in de zomer het opera festival gehouden wordt. Verder lezen…..
Strand Binnen een half uur bent u vanaf het huis op de boulevard bij het strand. Er zijn verschillende stranden met zand of kiezelstenen, druk of rustig, voor een stad met boulevard of rustiger tussen steden in. Verder lezen…..
Natuur Het huis ligt op de heuvels precies tussen het strand en de bergen in. Vanaf ons huis richting de bergen wordt het landschap alsmaar groener en bergachtiger tot u binnen een uur in de Sibillijnse bergen bent aangeland. Heerlijk wandelen en fietsen. Verder lezen…..
Shoppen en outlets Op de weg richting Civitanova Marche komt u langs outlets van Prada, Tod’s en vele andere merken. Ook iets verder weg in de Marche zijn er centra waar een groot aantal bekende merken te koop is voor een aantrekkelijke prijs. Verder lezen ….
Kinderen Ook voor kinderen is er veel te doen met strand, zwembaden, mega-bioscopen, grotten, watervallen en Romeinse vestingen. Daarnaast is er in onze tuin alle ruimte om heerlijk te spelen.
Skieen In dezelfde Sibillijnse bergen kan in de winter ook geskied worden. Een goed uitgangspunt is Sarnano. Verder lezen ….

Ver rijden?

0,5 uur de boulevards en het strand, middeleeuwse stadjes als Servigliano
1 uur de Sibillijnse bergen
Umbrië
Ancona (met  vliegveld  Ryanair – Weeze, boot naar Griekenland)
2 uur Rimini
Perugia
Abruzzen en Pescara (met vliegveld Ryanair – Eindhoven)
3 uur Rome
Siena
Bologna (met vliegveld KLM – Amsterdam)
4 uur Venetië
Florence

Handige links

  • http://www.deliciousitaly.com/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Le_Marche