Eten bij vrienden

Door de jaren heen hebben wij een aantal restaurants gevonden waar we graag in alle verschillende seizoenen terugkomen.

Osteria della Fornace

Dit is het eethuis dat oorspronkelijk bij de steenbakkerij (fornace Brancozzi) hoorde in Grottazzolina.  Sinds vorig jaar is het overgenomen door een aantal liefhebbers die weer fantastisch koken.

Het is simpelweg altijd heerlijk, echt Marchigiaans, vers en zelf gemaakt.  Er is meestal wel plek. Het is zeker ook leuk om hier te lunchen omdat er dan veel mensen uit de buurt eten.

Adres: Bivio Bolzetta, Grottazzolina, 63024  Fermo – +39 0734 631719 – www.osteriadellafornace.com

Il veliero

Marco is de trotse eigenaar van ‘De Zeilboot’, het restaurant dat toch gewoon aan de provinciale weg midden op het platteland staat. Al 5 jaar heeft hij hetzelfde goede en degelijke menu, zomer en winter. Naast de pizza’s zijn het meest speciaal de gasten zelf waaronder de groepen van de bedrijfsuitjes of families. De gastvrijheid van Marco maakt het een plek waar je met zijn tweeën, met een groep of in je eentje, samen met de Italiaanse TV, heerlijk de avond kunt doorbrengen.

Wat ook praktisch is  dat Marco een aantal kamers verhuurt.

Adres: Il Veliero – Viale America 7/9 – 63020  Magliano di Tenna – 0734-631937

Ristorante Roma

Dit ligt iets verder weg, maar heeft voor ons goede herinneringen omdat we na een lunch hier een laatste ontmoeting hadden met een makelaar die ons Casa Tosca voorstelde.  De keuken is goed, gul en gevarieerd. De clientele is een mix van vaste lunchgasten en zakelijke bezoekers.

Adres: Ristorante Roma, Via S. Antonio 10, Petritoli, 0734 – 658248, fulvital@tin.it

Hotel Pina

In Monte San Pietrangeli ligt midden in het dorp een hotel dat onder het cafe een restaurant heeft. Een klein restaurant waar vooral bewoners uit het dorp komen, waaronder een aantal die elke dag lunchen en/of dineren in La Pina, waar eigenlijk hun huiskamer is.

Adres: Hotel 0734 – 960040 Via Roma, 25/27 63010 Monte San Pietrangeli (AP)