Verbouwing

Casa Tosca was vroeger een oude boerderij. De dieren leefden in de stallen beneden en de bewoners leefden boven de dieren.

In het 2009 zijn we  begonnen met de restauratie van deze ruim een eeuw oude boerenhoeve. In 2010 begonnen onder de bezielende leiding van ‘muratore’ Franceso de ingrijpender reconstructies: dak, vloeren, reparaties aan de muren.
Daarna zijn we verder gegaan met isolatie, ramen en luiken, elektra en netwerkaansluitingen, vloerverwarming en uiteindelijk stuccen en schilderen. Het stucwerk is gedaan met leemstuc (http://www.tierrafino.nl), dat duurzaam is en past bij de ‘mattoni crudi’, de ongebakken bakstenen, die in veel binnenmuren zijn gebruikt bij de oorspronkelijke bouw.
De keukendeur (twee helften) zijn door Maarten Verkoren (http://www.mverkoren.nl), meubelmaker en interieurbouwer met hulp van ondergetekende nagebouwd.
Het uiterlijk van het huis is nagenoeg onveranderd. Het heeft als het ware een make-over gekregen waardoor het oorspronkelijke authentieke en natuurlijke karakter weer tevoorschijn kwam. Alle oorspronkelijke materialen zijn of in stand gebleven of hergebruikt. Elke steen werd gekeurd en hergebruikt; niets werd weggegooid!