Bijzonder eten

Het is niet moeilijk om in onze streek lekker te eten, maar daarnaast is er ook nog een aantal bijzondere restaurants4.

Agriturismo Ponterosa

Jaren geleden gingen we regelmatig naar Le Marche om huizen te bekijken. Nadat we ons huis hadden gevonden gingen we terug om weer te kijken en te onderhandelen. We sliepen toen in deze agriturismo en zetten ons zonder enige verwachting aan de kleine tafeltjes. We bleken met onze neus in de boter gevallen; een uitstekend voorbeeld van een trend van biologische boeren die een bed en breakfast erbij hebben. Eigen  producten en regionale biologische producten. We hebben daar voor het eerst rauwe tuinbonen gegeten met Parmezaanse kaas en daarna nog vele andere heerlijke gerechten.
Adres +39 0733-530690 –  direzione@agriturismoponterosa.it ; website ; en voor de menukaart.

I Piceni

De ‘piceni’ is het volk dat in dit deel van Italie leefde voor en tijdens de Romeinse periode.  Wij hebben dit ooit gehoord van een eigenaar van een tuincentrum, die ook veel landbouwgif verkoopt. We zijn gaan kijken en na een tocht door het gebied achter Fermo kwamen uiteindelijk toch in dit restaurant.  Heerlijke ‘oude recepten’ met kikkererwten, tuinbonen, gevogelte, everzwijn e.a.
Adres: Piazza M. Savini, 1 (Centro Storico), 63020 Ortezzano (FM), 0734 – 778000  – http://www.locandaipiceni.it/en/

Da Benito

Vlak bij Rapagnano en Montegiorgio ligt Magliano di Tenno. Net achter het dorp ligt Da Benito: een groot restaurant dat gespecialiseerd is in champignons, truffel, polenta en everzwijn.
Adres: Via Monti Sibillini, 9 – 63025 Magliano di Tenna – 0734-633225 – http://www.dabenito.it/

Oscar e Amorina

Als u eens lekker uit eten wilt en genieten van sjieke omgeving met veel Italianen die iets te vieren hebben, ga dan naar Oscar e Amorina. Er is een zwembad naast het restaurant.
Adres: Via Faleriense, 63833 Montegiorgio

San Marco

Dit restaurant ligt vlak voor Servigliano, een mooi middeleeuws stadje. Al het eten is er erg goed, maar het vlees is er fantastisch. Probeer een tafeltje te krijgen in het linker deel van het restaurant met uitzicht op de open haard waar de kok het vlees grillt boven de kooltjes in de haard.

Adres: Via Garibaldi, 6 – 63029 Servigliano – 0734 – 750740

Da Carlo Locanda del Palio

In Fermo verscholen restaurant met traditionele Marchigiaanse keuken.  Een erg goed restaurant met veel decoratie die te maken heeft met de paardenraces de Palio.

Adres: Piazzale Azzolino, 6 – 63900 Fermo – zondag dicht – 0734 – 229221 – http://www.locandadelpalio.com

La volpe e l’uva

Het verhaal van de vos en de druiven is een van de verhalen van Aesopus. La Volpe e l’Uva is een gezellig restaurant midden in het oude centrum van Macerata. Een uitgebreide kaart en goede service.
Adres: Via Berardi – 62100 Macerata – 348-6617157 – 0733 – 237879 – info@volpeeuva.it